het veilinghuis van NRC Handelsblad

U kunt weer inzenden!

NRC veilt kunst met opmerkelijke resultaten
Julio le Parc Vier platen uit La Longue Marche The long march 1974 Vier zeefdrukken in kleur gesigneerd en genummerd Ingezet voor euro 150 Opbrengst euro 8500nbspResultaten laatste veilingNRC Veilingen 11  Fine Art maandag 27 mei 2019NRC Veilingen 11  Modern amp Contemporary Art dinsdag 28 mei 2019

Julio le Parc. Vier platen uit La Longue Marche [The long march], 1974. Vier zeefdrukken in kleur, gesigneerd en genummerd. Ingezet voor € 150. Opbrengst € 8.500

 

Resultaten laatste veiling:

NRC Veilingen 11 - Fine Art (maandag 27 mei 2019)

NRC Veilingen 11 - Modern & Contemporary Art (dinsdag 28 mei 2019)

Onze veilingen blijken een groot succes. De laatste keer werd zelfs meer dan 95% van de stukken verkocht. En soms voor verrassend hoge prijzen zoals de voorbeelden hiernaast laten zien (NB inclusief alle kosten).

Wilt u meedoen? Inzenden is zeer simpel. U stuurt ons een foto met een korte beschrijving en onze experts doen u een voorstel op basis van een - gratis - waardebepaling. Bij akkoord wordt uw inzending opgenomen in de catalogus die half november via veilingplatform Invaluable een miljoenenpubliek zal bereiken. De veiling loopt af op 2 en 3 december. De termijn voor de fysieke inzending sluit op 15 september aanstaande.

We veilen schilderijen en tekeningen, grafiek, beelden, foto’s en toegepaste kunst*. Onze belangstelling gaat speciaal uit naar werken van hoge, verzamelwaardige kwaliteit.

Stuur nu in via nrcveilingen.nl/verkopen

 

Resultaten van de veiling van 27 en 28 mei jongstleden

Voor het bekijken van de resultaten van de laatste veiling moet u zich even registreren via de veilingsite. Dat gaat het gemakkelijkst door op de rode link van de catalogus van uw keuze te drukken (links hiernaast). U kiest dan de eerste keer voor 'Sign up' rechtsboven op de pagina en daarna steeds voor 'Log in'.

VIDEO

Een kennismaking en een overzicht in vogelvlucht van de jubileumveiling van december 2018 vindt u op Youtube. Daar staan ook tien filmpjes over een aantal spraakmakende stukken van die veiling.

 

*We organiseren geanimeerde veilingen waar de prijs bij opbod tot stand komt. Om voldoende competitie uit te lokken zetten we laag in. Onze schattingen zijn gebaseerd op werkelijk gerealiseerde veilingresultaten voor zo vergelijkbaar mogelijk materiaal. We kunnen dus geen rekening houden met door u betaalde bedragen of met taxaties voor de verzekering. Het is goed om te bedenken dat de waarde van aankopen in de galerie, in de kunsthandel of op een beurs na aftrek van de marge, de btw en de kosten van de koper in de regel niet meer dan een derde bedraagt van de vraagprijs. Uiteraard wordt voor kunstenaars voor wie de belangstelling is toegenomen meer betaald maar daar staat een grote groep tegenover van wie de verkoopbaarheid alleen maar daalt. Omdat dit laatste meestal een onomkeerbare trend is, is verkopen vaak toch verstandiger dan bewaren. Dankzij ons publiek realiseren we in de meeste gevallen namelijk zonder meer de huidige marktwaarde.

Verder leent de veiling zich slecht voor de presentatie van kunstenaars voor wie zich nog geen eigen publiek heeft gevormd. Om die reden zal eigen werk van lezers meestal niet voor de veiling in aanmerking komen.

Cees Bolding Smokkelaars in de haven van Scheveningen 1941 Olieverf gesigneerd en gedateerd Ingezet voor euro 500 Opbrengst euro 4750

Cees Bolding. Smokkelaars in de haven van Scheveningen, 1941. Olieverf, gesigneerd en gedateerd. Ingezet voor € 500. Opbrengst € 4.750

Jannes de Vries.
Jannes de Vries. Groninger landschap met koolzaad (1976). Olieverf. Ingezet voor € 3000. Opbrengst € 14.500
Inzenden >