het veilinghuis van NRC Handelsblad

Inname uitgesteld

Kantoor NRC Veilingen gesloten tot 6 april a.s.
Kik Zeiler De Herenclub 19841985 Olieverf op linnen gesigneerd euro 15000  20000 Ingezet voor euro 10000 Opbrengst euro 50205 incl kostenDe meest spectaculaire aanbieding in onze nieuwe veiling was ongetwijfeld het beroemde schilderij dat Kik Zeiler in 1985 van De Herenclub maakte Het hing bijna 30 jaar in het Literatuurmuseum de bruikleen werd pas vorige maand beeumlindigd De Herenclub een gezelschap van culturele coryfeeeumln dat onder aanvoering van Harry Mulisch wekelijks bijeenkwam zit hier aan tafel in De Boerderij in Amsterdam Al is het Laatste Avondmaal van Da Vinci niet ver weg Het schilderij werd na een enerverend biedverloop verkocht voor euro 50000 bedrag incl veilingkosten Ook de rest van de veiling verliep stormachtig De resultaten vindt u via onderstaande links U moet wel even inloggen of als u nog geen account heeft rechtsboven voor Sign up kiezenMaandag 2 december Fine Art lots 1  200Dinsdag 3 december Modern amp Contemporary Art lots 201  413nbsp

Kik Zeiler. De Herenclub, 1984/1985. Olieverf op linnen, gesigneerd (€ 15.000 - 20.000). Ingezet voor € 10.000. Opbrengst € 50.205 (incl. kosten)

De meest spectaculaire aanbieding in onze nieuwe veiling was ongetwijfeld het beroemde schilderij dat Kik Zeiler in 1985 van De Herenclub maakte. Het hing bijna 30 jaar in het Literatuurmuseum, de bruikleen werd pas vorige maand beëindigd. De Herenclub, een gezelschap van culturele coryfeeën dat onder aanvoering van Harry Mulisch wekelijks bijeenkwam, zit hier aan tafel in De Boerderij in Amsterdam. Al is het Laatste Avondmaal van Da Vinci niet ver weg. Het schilderij werd na een enerverend biedverloop verkocht voor € 50.000 (bedrag incl. veilingkosten). Ook de rest van de veiling verliep stormachtig. De resultaten vindt u via onderstaande links. U moet wel even inloggen of, als u nog geen account heeft, rechtsboven voor Sign up kiezen.

Maandag 2 december: Fine Art (lots 1 - 200)

Dinsdag 3 december: Modern & Contemporary Art (lots 201 - 413)

 

Om uw en onze gezondheid te beschermen is ons kantoor gesloten tot 6 april aanstaande of zoveel langer als de omstandigheden vereisen. Geaccepteerde inzendingen voor de komende veilingen die nog niet bij ons binnen zijn kunnen na heropening nog op tijd worden ingeleverd. Ondertussen gaan de voorbereidingen voor de veiling voorlopig gewoon verder. Uiteraard ontvangen inzenders tijdig bericht indien onze plannen moeten worden aangepast. Bent u geen inzender en wilt u onze aankondigingen ook ontvangen dan kunt u zich abonneren op onze nieuwsbrief.

NRC veilt kunst met opmerkelijke resultaten!

Met een zeer hoog verkooppercentage en veel opmerkelijke opbrengsten zijn de NRC Veilingen zeer succesvol. De laatste keer werd zelfs meer dan 97% van de stukken verkocht! En soms voor verrassend hoge prijzen zoals de voorbeelden op deze pagina laten zien (NB prijzen inclusief kosten). Via de rode linkjes (linksonder op deze pagina) vindt u alle resultaten.

Wilt u meedoen? Inzenden is zeer simpel. U stuurt ons via VERKOPEN een foto met een korte beschrijving en onze experts doen u een voorstel op basis van een - gratis - waardebepaling. Bij akkoord wordt uw inzending opgenomen in de catalogus die begin mei via veilingplatform Invaluable een miljoenenpubliek zal bereiken. De veiling loopt af op 25 en 26 mei. De termijn voor de fysieke inzending sluit op 10 april aanstaande.

We veilen schilderijen en tekeningen, grafiek, beelden, foto’s en toegepaste kunst. Onze belangstelling gaat speciaal uit naar werken van hoge, verzamelwaardige kwaliteit.

Johan Dijkstra Waait zichten 1922 Olieverf op linnen gesigneerd Inzet euro 10000 Opbrengst euro 55968 incl kosten

Johan Dijkstra. Waait zichten (1922). Olieverf op linnen, gesigneerd. Inzet € 10.000. Opbrengst € 55.968 (incl. kosten)

Maria Henry Mackenzie
22 x de inzetprijs!
Maria Henry Mackenzie. Wandelende vrouw in nachtelijk Amsterdam. Aquarel. Ingezet voor € 100, verkocht voor € 2.800 (incl. kosten, hamerprijs € 2.200)
Resultaten >