het veilinghuis van NRC Handelsblad

Van Pat Andrea's Virgin tot Andy Warhol's Sex Parts

Controversiële, sublieme, grafische en hoogwaardige werken ter veiling aangeboden
Hendrik Nicolaas Werkman The Next Call 6 1924nbsplsquoDrukselrsquo tijdschrift en collage euro1200015000 Bieden vanaf euro10000Veiling en KijkdagnbspOld Masters to Modern Artnbsploopt af op maandagnbsp13 decembernbspvanaf 1830 uurnbspPostwar amp Contemporary Artnbsploopt af op dinsdagnbsp14 decembernbspvanaf 1830 uurAlle werken zijn te bezichtigen maar gezien de coronarichtlijnen is bezichtiging alleen mogelijk na afspraak per mailnbspmailnrcveilingennlnbsp

Hendrik Nicolaas Werkman. The Next Call 6, 1924‘Druksel’ tijdschrift en collage (€12.000-15.000). Bieden vanaf €10.000

Veiling en Kijkdag

Old Masters to Modern Art loopt af op maandag 13 december vanaf 18.30 uur

Postwar & Contemporary Art loopt af op dinsdag 14 december vanaf 18.30 uur

Alle werken zijn te bezichtigen, maar gezien de corona-richtlijnen is bezichtiging alleen mogelijk na afspraak per mail: mail@nrcveilingen.nl

 

De 16e editie van NRC Veilingen staat nu online en of u nu een ​​museumstuk zoekt, zoals het stilleven met witte Lanooy pot van Floris Verster, of een zeer expliciete prent van Andy Warhol, u vindt het zeker in onze catalogus.

De decemberveiling bevat werken met een uitstekende herkomst, zoals de collectie schilderijen van Jacobus van Looy die eerder in Het Huis van Looy en het Frans Hals Museum tentoongesteld zijn, zeldzame vondsten zoals het ontwerp voor een glas-in-lood raam van Jacoba van Heemskerck of Werkmans 6e uitgave van zijn experimentele constructivistische tijdschrift The Next Call uit 1924, en een intrigerend meesterwerk van de meest geroemde Nederlandse kunstenaar van dit moment - Natasja Kensmil.

Andere opvallende stukken zijn een zeefdruk van Tom Wesselmann uit de collectie van Jan Cremer, een gewaagde compositie in paars van Willem Hussem en een monumentaal landschap toegeschreven aan Anton Faistenberger. Ook kunt u betaalbare prints & multiples, interessante beelden en werken van gerenommeerde kunstenaars uit binnen- en buitenland verwachten.

Bekijk de volledige catalogus online.

NB. Wilt u meekijken en meebieden? dan moet u inloggen op veilingplatform Invaluable. Dat is simpel. Heeft u dit eerder gedaan dan gebruikt u 'log in' rechtsboven op de pagina, anders 'sign up' ernaast. Daarna heeft u toegang.

Jacobus van LooynbspIrissen Olieverf op paneel gesigneerdnbspeuro30005000 Bieden vanaf euro2000nbsp

Jacobus van Looy. Irissen. Olieverf op paneel, gesigneerd (€3.000-5.000). Bieden vanaf €2.000 

NU TE KOOP >