het veilinghuis van NRC Handelsblad

De 10e NRC Veiling: een feest!

3 & 4 december om 18.30 uur
James een uitgave van Tate Modern 1999Genummerd en gesigneerd door Rineke Dijkstra een van 50 exx Geschatte opbrengst euro 2500 nbsp euro 4500Bieden vanaf euro 2000 nbspnbspnbspVeiling alleen online maandag 3 december 1830 uur Fine Art maandag 3 december 2130 uur Photographydinsdag 4 december 1830 uur Modern amp Contemporary ArtKijkdagzondag 2 december11  17 uur in De Bary Herengracht 450 Amsterdam

James, een uitgave van Tate Modern (1999)

Genummerd en gesigneerd door Rineke Dijkstra (een van 50 exx.)

Geschatte opbrengst € 2.500 -  € 4.500

Bieden vanaf € 2.000   

 

Veiling (alleen online):

maandag 3 december 18.30 uur: Fine Art

maandag 3 december 21.30 uur: Photography

dinsdag 4 december 18.30 uur: Modern & Contemporary Art

Kijkdag:

zondag 2 december

11 - 17 uur in De Bary, Herengracht 450, Amsterdam

Van de lezer naar de krant en van de krant naar de lezer

Wie de voorkeur geeft aan een kwaliteitskrant zal ook wel kwaliteit aan de muur willen hebben. Dat was nog geen vijf jaar geleden de gedachte achter het concept van NRC Veilingen. Wie kon toen vermoeden dat we in onze tiende veiling reeds zo veel kwaliteit zouden kunnen aanbieden. Een volbloed Willink die een kleurrijke en vooral indrukwekkende optocht aanvoert. Twee La Fargues, met een provenance om een diepe buiging voor te maken, komen van de Prinsen van Rostov, via de Unicorno-verzameling van Saam en Lily Nijstad. Uit de familie Mondriaan, uit die van Bram van Velde, uit de collecties van Benno Premsela, Peter Plasman, Hans Appenzeller, Pat DiCicco en van vele honderden NRC-lezers, alleen al qua goede komaf is er teveel om op te noemen. Voorts zijn er meesterwerken ingezonden van Isaac Israels, Charles Leickert, Jan Sluijters, van Elton John’s favoriete fotograaf Ruud van Empel, van Erwin Olaf, Jan Fabre en er is een verrukkelijk pointillistisch zomertafereel van Johan Aarts, een vermoedelijk unieke Rietveldstoel, Keith Haring en Andy Warhol, van de laatste een hele verzameling net als van tekeningen van Jan Schoonhoven en van verwante kunstenaars, inclusief een topstuk, zo niet het ultieme Nulrelief, van herman de vries. Dit alles alleen om u een eerste indruk te geven van de overvloed van deze jubileumoogst.

De catalogus bevindt zich onder de rode knop rechts.

VIDEO

Een kennismaking en een overzicht in vogelvlucht van de komende veiling vindt u op Youtube. Daar staan ook tien filmpjes over een aantal spraakmakende stukken van de veiling.

VACATURES

NRC Veilingen groeit snel. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe medewerkers voor verschillende functies. (Zie het overzicht via 'Vacatures' rechtsboven aan deze pagina)

Verder zoeken we voor de kijkdagen representatieve werkstudenten met grote belangstelling voor kunst.

We begeleiden ook stages die opleiden tot het zelfstandig produceren van best-practice catalogusbeschrijvingen.

Kom bij ons werken in het Goudstikkerhuis.

Miereneters in de Rocky MountainsEen magisch landschap van Carel WillinkGeschatte opbrengst euro 120000 nbsp euro 150000 nbspnbspnbspBieden vanaf euro 100000

Miereneters in de Rocky Mountains

Een magisch landschap van Carel Willink

Geschatte opbrengst € 120.000 -  € 150.000    

Bieden vanaf € 100.000

Een ets en litho voor de Shelter Foundation
Een ets en litho voor de Shelter Foundation

Een ‘gelegenheidsmeesterwerk' van Richard Serra

Geschatte opbrengst € 4.000 - € 7.000

Bieden vanaf € 3.000
Bekijken >